Министри от България и Македония обсъждат Програмата за председателството на Съвета на ЕС

Сградата на Съвета на Европа в Страсбург

Общественото дискусия ще открие министърът на регионалното развитие Николай Нанков

Петрич ще бъде домакин на обществено обсъждане на Програмата за председателството на България на Съвета на ЕС.

На 27 септември ще бъдат представени и дискутирани приоритетите на МРРБ  заложени в Програмата за председателството. Общественото обсъждане ще открие министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Потвърдено е участието и на министъра на местното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу.

В зала „Арена” Петрич ще се проведе спортен празник „Общите граници ни правят по-близки” по Програма за ТГС Interreg – ИПП България – Македония 2014-2020 г. Организатори на спортното събитие са Министерство на регионалното развитие и благоустройството на Република България и Министерство на местното самоуправление на Република  Македония като национален партниращ орган по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Македония. Участие в спортния празник ще вземат ученици от училища в общините Петрич и Струмица. Празникът е част от проявите за Деня на европейското сътрудничество, който се отбелязва за шеста година.

Официални гости в Петрич за общественото обсъждане и за спортното събитие ще бъдат: Н.Пр. Мариян Гьорчев –извънреден и пълномощен посланик на Република Македония в Република България; Кирил Парталов – държавен секретар на Министерство на местното самоуправление на Република Македония;  Костадин Костадинов – кмет на община Струмица; Деница Николова – зам. министър на регионалното развитие и благоустройството; Бисер Михайлов – областен управител на област Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика