Министърът на МВР след среща със синдикатите: Мой дълг е да представя виждания си за работата, но и да чуя от тях основните проблеми

„Поканих представителите на синдикатите в МВР, тъй като мой дълг в качеството ми на министър е както да представя моите виждания за работата, така и да чуя от тях основните проблеми“. Това заяви след срещата, състояла се днес в Министерството на вътрешните работи, министър Младен Маринов, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Той подчерта важната роля на синдикалните организации, независими от политическото и професионалното ръководство на МВР, както като коректив на ръководството, така и за съдействие при запознаване с актуалните въпроси и за защита на интересите и законовите действията на служителите пред обществото.

Вътрешният министър обобщи темите, по отношение на които има пълно съвпадение на мненията на отделните синдикални организации, засягащи основен кръг от служители: законодателните промени, подлагани на обсъждане; част от социалните пакети; и чисто практически, свързани с административна тежест и с униформеното облекло – който е сред въпросите в процес на решаване.

Синдикалните организации пожелаха успех на министър Маринов на новата позиция, отчитайки, че от успеха на един министър до голяма степен зависят успехите на хората, работещи във ведомството. Заявено бе пълно съдействие и подкрепа към вътрешния министър при преодоляване на принципни проблеми, които не могат да бъдат решени бързо, сред които хроничното недофинансиране на министерството и мотивацията на служителите.

На срещата с представителите на синдикалните организации в МВР участваха също заместник-министър Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, както и директорите на главните дирекции „Национална полиция“ и „Гранична полиция“ – главен комисар Христо Терзийски и главен комисар Светлан Кичиков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България