Младежи, замервали със снежни топки автобус, биха шофьора след забележка

62-годишен автобусен шофьор бе нападнат и бит от четири момчета за това, че им направил забележка да не замерват автобуса със снежни топки - съобщиха от общинската фирма "Пътнически превози", където работи пострадалият.

Инцидентът е станал на 17 януари по обяд, по маршрута на линия 4 в кв."Кольо Фичето". "Четири момчета са започнали да хвърлят снежни топки по автобуса. Една е прелетяла през отворения прозорец, паднала на таблото. Нашият служител е спрял. Излязъл е навън и им е направил забележка. Те са го нападнали, съборили са го на земята" - разказа Тодор Наков, който отговаря за сигурността във фирмата. Когато Наков отишъл на мястото на инцидента, вече била пристигнала полиция. Момчетата били на видима възраст 15-16 години, служителите на реда ги отвели за изясняване на случая.

Пострадалият бил в рани, особено по ръцете - каза още Наков. Той потърсил медицинска помощ. Прегледите отхвърлили съмнения за фрактура на ръката. Въпреки това, причинената травма била сериозна и ръката щяла да бъде поставена в гипс. Материални щети по автобуса не са причинени - уточниха от "Пътнически превози". От там още допълниха, че нападението е било безпричинно. Водачът е известен сред колегите си с уравновесения си характер, ползва се с голямо уважение, никога и по никакъв повод не е проявявал агресия - категорично казаха от дружеството.

Информация от полицията за инцидента няма засега. По неофициални данни, проверката все още не е приключила. Един е бил нанесеният удар, причинил травма на пострадалия. Все още не е ясно каква е степента на телесната повреда, чакат се медицинските документи. Засега липсвали доказателства, че момчетата са слагали камъни в снежните топки.

Преди година и половина-две от "Пътнически превози" поставиха видеокамери във всички междуселищни автобуси. След тези мерки рязко секнаха посегателствата над шофьорите. Видеонаблюдение в автобусите от градския транспорт не са поставени, тъй като в момента се изпълнява европейски проект за 14 млн.лева и предстои доставката на съвсем нови, модерни автобуси. За съжаление, шофьорите по градските маршрути не веднъж са ставали жертви на вандалски прояви - коментираха от фирмата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право