Младежкият воден парламент заседава 3 дни в Белово

Град Белово е домакин от петък до неделя на Седмата парламентарна сесия на Младежкия воден парламент (МВП) в България. Тази година темата е „Пътят на водата“ и фокусира вниманието на участниците върху водното богатство на Рило-Родопския масив и рационалното му управление в полза на обществото. За участие във  форума са се регистрирали 46 представители на 12 учебни заведения от цялата страна, както и четирима представители на френския МВП (Младежки воден парламент) и на тамошната Агенция по водите „Артоа-Пикарди“.

Сесията бе открита в залата на Средно училище „Александър Иванов“ от кмета на Община Белово инж. Костадин Варев и от евродепутата Андрей Новаков в присъствието на представители на МОН, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, РИОСВ-Пазарджик и местния бизнес. По време на тридневната сесия ще бъдат обсъдени възможности за участие в международни проекти и ще се приеме План за дейностите през 2018 година. Акцент ще бъде и сътрудничеството с български и чуждестранни екологични институции и организации за съвместни действия по управлението и опазването на водите и водните екосистеми.

Инициативата „Младежки воден парламент в България“ стартира през 2011 г. с активното съдействие на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ с цел да мотивира и подпомага дейността на училищните и студентските формирования в областта на опазване на водите и водните екосистеми, както и да допринесе за ценностната ориентация на младите хора и за формиране на активна гражданска позиция по въпросите за управление дейностите на околната среда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони