Младен Маринов: Агенция "Митници" също се включи в разследването за разбиването на престъпна група

И Агенция "Митници" се е включила в разследването на МВР от края на миналата седмица, когато в София беше разбита престъпна група. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов, предаде БНР.

Той добави, че акцията продължава и през днешния ден. Три служби работят по разследването на престъпната група, разбита през събота и неделя, обясни още главен комисар Младен Маринов. Едното досъдебно производство е в Главната дирекция за борба с организираната престъпност. Второто разследване се води в СДВР и в Софийската градска прокуратура, а на финала на акцията в разследването е включена и Агенция "Митници".

Това се е наложило, тъй като част от престъпната група е заподозряна в извършването на престъпления, които разследва Агенция "Митници", допълни още Младен Маринов. Той разясни, че престъпната група се е занимавала с разнородна престъпна дейност, но не уточни кои са осемте души, които са задържани по случая. Младен Маринов каза, че повече информация по тази тема ще има след приключването на разследването в следващите дни.

Главният секретар на МВР коментира и друг инцидент, станал вчера, когато мъж, представящ се за полицай, извадил пистолет на автомагистрала "Тракия" след засичане с автомобили. Младен Маринов заяви, че по случая е назначена проверка в МВР, резултатите от която се чакат до броени часове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право