Моуриньо откри нов фронт в „Юнайтед“

След четири поредни мача без победа „Манчестър Юнайтед“ най-накрая победи – 2:0 срещу „Евертън“. И това даде нови сили на Жозе Моуриньо. Португалецът изригна в яростна атака срещу клубната легенда Пол Скоулс, който го разкритикува заради падналата форма на отбора. И най-вече за сивотата в играта на Пол Погба, която нямала нищо общо с изявите му в „Ювентус“.

Единственото нещо, което Пол Скоулс прави, е да критикува – озъби се Моуриньо. - Той не коментира, а критикува. Погба не е виновен, че взима повече пари от него. Такъв е футболът. Скоулс ще остане в историята като феноменален халф. Погба е навсякъде по терена. Спринтира, отнема топки, вкарва голове от 25 метра. Ако един ден Скоулс реши да стане треньор, му желая да постигне поне 25 процента от моите успехи. Това означава поне шест трофея. Би трябвало да е предоволен от такова нещо. Благодарен съм на Скоулс за славата, която е донесъл на моя клуб. Но имам чувството, че много бивши играчи злобеят, защото в момента не са на работа в „Юнайтед“.“

Въпреки победата над „Евертън“, дошла с голове на Антони Марсиал и Джеси Лингаард, напрежението около Моуриньо не е спаднало. Все повече прилики има с престоите му в „Реал“ (Мадрид) и „Челси“, където загуби съблекалнята. Моуриньо никога не вижда вина в себе си. Един път обвинява съдиите. После обяснява, че футболистите му правят детински грешки и не могат да взимат правилни решения. Специалния се хваща за главата, когато някой играч сбърка пас. Телевизионните камери го улавят, но футболистите също виждат. В момента на „Олд Трафорд“ отбор и треньор не са едно.

В последните дни Моуриньо повтаря как не може да гони титлата с тази селекция и че 300 милиона паунда били малко. Какво означава това? Че футболистите на „Юнайтед“ се чувстват слаби и играят, защото няма други. Моуриньо вече загуби напълно Люк Шоу и Хенрик Мхитарян – двама, за които са платени по над 30 милиона паунда. В началото на сезона Лингаард бе последна опция в нападението.

Сравненията с Пеп Гуардиола никнат отвсякъде. Испанецът направи всеки футболист на „Манчестър Сити“ по-добър, отколкото е бил. А какво стори Моу с Шоу и Мхитарян? По-слаби ли са Марсиал и Маркъс Рашфорд от Лерой Сане и Рахийм Стърлинг?

До октомври „Юнайтед“ играеше освободено. Моуриньо дръпна ръчката на „Анфийлд“, когато бе доволен от грозното 0:0. Да, той може да печели трофеи. Но неговият футбол не радва. Играчите също не са доволни. А загуби ли съблекалнята, треньорът е обречен. Дори да носи прякора Специалния.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят