Мъри: Първата ми родина среща моята втора

Станимир Стилов ще е първият наш треньор, който ще води отбор срещу националния на България по футбол. Мъри е селекционер на Казахстан и преди дни записа дебют с победа над Унгария с 3:2. Успехът е първи за неговия отбор, който не бе побеждавал от юни 2016-та. Тогава би Китай с 1:0, отново в приятелска среща.

„Мачът между България и Казахстан не бих казал, че е като емоция ще е нещо специално, но един срещу друг се изправят моята родина срещу втората ми такава – каза Стоилов. - Малко е некомфортно, но най-хубавото е, че е контрола и няма да има тъжни лица след срещата. Дано да играем и друг път. Впечатлен съм от желанието на играчите на България и техническите качества, които показаха срещу Босна и Херцеговина (0:1). Да, резултатът не е такъв, какъвто се иска. Отборът обаче показа много високо ниво. България трябва да се гордее от показаното. В миналите квалификации Петър Хубчев и щаба му вдигнаха нивото на тима, не се съмнявам, че ще продължат да го правят.“

Стоилов сподели и очакванията си за двубоя, който ще се играе в Унгария.

„Очаквам хубав и интересен мач – добави треньорът. - България е доста уверен, динамичен и техничен отбор. Важно е как ние играем. България няма Димитър Бербатов и Мартин Петров, но победиха Холандия и Швеция в последните квалификации. Който заслужи, нека той да победи. Не трябва да има негативни чувства в мен или който и да е. Това е просто мач. Амбициран съм малко да вдигна нивото на националния отбор на Казахстан. Не съм песимист, а реалист. Повече обичам клубната работа, но в последните 5 години нямах почивен ден. Сега ще имам малко повече време да презаредя и да се огледам. Футболът се разви със страхотни темпове и искам да се уча още. Според мен, вече изоставам. Направил съм някакви неща, но искам да си опресня знанията. Може и в България да се прибера, за да се уча. Ето, "Лудогорец" има хубава база. С Димитър Димитров говоря всеки ден. Дано не се разсърдят някои хора. Българското първенство не го гледам. Гледах "Лудогорец" в Европа. Не успях да наблюдавам дербито между ЦСКА и "Левски". Искам да видя хубави стадиони, добри терени. Трябва да се развиваме инфраструктурно, ако искаме успехи. "Лудогорец" е винаги с едни гърди напред. ЦСКА също се опитва да им съперничи. Щях да съм доволен "Левски" да се намеси в тази борба за титлата, но..."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят