Надал разчисти пътя на Григор

Рафаел Надал няма да е едно от препятствията пред Григор Димитров по пътя към защитата на първата от четирите му титли догодина. Българинът започва сезона в Бризбейн (Австралия). Надпреварата стартира в неделя и трябваше да стане арена на завръщането на куп големи имена на корта. Сред тях обаче няма да е испанецът, който все още не е възстановен от травмата, извадила го от АТП финалите в Лондон. Тогава Рафа се оттегли преди дългоочаквания мач с Григор, който впоследствие грабна титлата.

„Съжалявам, защото наистина смятах да играя, но все още не съм готов – призна Матадора. - Закъснях с подготовката, но ще съм на линия за Аустралиан Оупън.“

Така Димитров става №1 в схемата. Оттеглянето на Надал е първият удар по организаторите в Бризбейн, които до последно уверяваха феновете, че големите звезди ще играят. Под въпрос обаче е участието и на Анди Мъри, който се очакваше да е втори в схемата.

„Вече не мисля за победи и титли, а само как да се върна в играта – обяви британецът. - Това е единствената ми цел, но процесът е бавен.“

Преди няколко дни японецът Кей Нишикори се оттегли от Бризбейн и отложи завръщането си. Засега в списъка с участниците са местният скандалджия Ник Кириос, Милош Раонич (Канада), Жил Мюлер (Люксембург) и Диего Шварцман (Аржентина).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт