Над 50 музея и галерии в София се включват в Нощта на музеите

На 19 май 2018 г. ще се проведе 14-ото издание на Европейска нощ на музеите в София. По време на събитието десетки музеи и галерии в столицата ще отворят вратите си и ще се включат с интригуващи изложби, концерти и разнообразни арт прояви. По традиция през последните години само в София над 50 музея и галерии се включват в събитието и посрещат хиляди посетители с безплатен вход, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Събитието се организира от Френския институт в България, Столична община и Министерство на културата на Република България.

Европейската нощ на музеите е организирана за първи път през 2005 г. във Франция и само за няколко години тя се разпространява успешно из цяла Европа. По своя формат Европейската нощ на музеите е широко отворена програма, при това към възможно най-широк кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до експонатите и творбите, които музеите и галериите показват, но и до техните послания.

Тази година организаторите са подготвили игра "Снимай се и спечели!", свързана с девет експоната от участващите в Европейската нощ на музеите 2018 музеи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони