Най-добрите български лекоатлети ще се състезават на Балканиадата в Стара Загора

Балканиадата по лека атлетика за жени и мъже ще се проведе в Стара Загора на 21 и 22 юли на стадион „Берое”. Турнирът е последна възможност за покриване на нормативите за Европейското първенство в Берлин (7 - 12 август) в различните дисциплини. На модерната писта в Града на липите ще се състезават над 1000 лекоатлети от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Хърватия, Израел, Кипър, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Черна гора.

България ще бъде представена на 100 и 200 м от Инна Ефтимова. На 100 и 200 м при мъжете ще бягат Денис Димитров и Петър Пеев. И двамата имат покрити нормативи на 100 м за участие на Европейското в Берлин.

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева, състезателка на СКЛА „Берое”, също ще бъде на пистата в Стара Загора. Сред жените ще се състезават още Венелина Венева-Матеева и четвъртата в европейската ранглиста за сезона в тройния скок Габриела Петрова.

Възпитаничката на Атанас Атанасов ще се състезава на скок дължина и троен скок. В тройния скок при мъжете ще участват Момчил Караилиев и Георги Цонов. Правещата отличен сезон до момента в тласкането на гюле Радослава Мавродиева също е в българския отбор. При мъжете в същата дисциплина ще стартира Георги Иванов. В отбора е ѝ националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз Митко Ценов.

Заради мускулно разтежение Балканиадата ще пропусне Ивет Лалова.

Организатори на събитието са Асоциацията на балканските атлетически федерация, Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „Берое“.

На откриването на Балканиадата, което ще се състои на 20 юли от 18:00 часа, ще присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Състезанията след обед започват от 16 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България