Националният военноисторически музей реди изложба в Плоша

На 8 ноември в Българския културен институт във Варшава, Полша ще бъде открита изложбата на Националния военноисторически музей (НВИМ) „Малкият човек в Голямата война“. Тя е част от Националния план за отбелязване на 100-годишнината от края на Първата световна война и получи най-голямата награда на Министерство на културата за атрактивен и оригинален проект за самостоятелна изложба на тазгодишното издание на Панаира на музейните изложби.

С богатство от въздействащи фотографии, звукови ефекти, лични свидетелства и емблематични експонати световният конфликт е представен през очите на обикновения човек – през неговите чувства и емоции, през начина, по който войната променя живота му и слага печат върху съдбата му, съобщават от НВИМ.

Изложбата интерпретира темите за националното обединение, разрушенията, ужаса на смъртта и краха на моралните ценности през призмата на многопластовите емоции и общочовешката проблематика. Бомбардирайки сетивата, експозицията създава отделни зони на емоционален заряд, в които посетителят преживява войната не като страничен наблюдател, а като реален участник в събитията отпреди 100 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура