Националното следствие пое инцидента с детето на Московски

Досъдебното производство е за причиняване на смърт по непредпазливост

Разследването на инцидента с моторна шейна, при който загина синът на транспортния министър Ивайло Московски, е възложено на Националната следствена служба (НСлС). Това е станало вчера с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров, издадено по предложение на административния ръководител на Окръжна прокуратура-София и наблюдаващия случая прокурор.

Досъдебното производство по случая е от 2 февруари. Разследващ полицай от Областната дирекция на МВР-София е направил оглед на местопроизшествието в курортен комплекс “Боровец” и е образувано разследване за причиняване по непредпазливост на смъртта на Кристиян Ивайлов Московски по чл.122 ал.1 Наказателния кодекс. Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура-София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство.

В хода на разследването са извършени общо 5 огледа на местопроизшествие, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза, изискана е справка от КАТ при ОДМВР-София.

По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право