На път за Рая Астори сдобри „Фиорентина“ и "Ювентус"

Давиде Астори успя да заличи враждата между „Фиорентина“ и „Ювентус“ в своя сетен път. Бранителят бе погребан в четвъртък, а хиляди се стекоха на поклонението в църквата в Санта Кроче във Флоренция. На него присъстваха и играчите и ръководството на „Старата госпожа“. При пристигането си в храма „бианконерите“ дори бяха аплодирани от фенове на „виолетовите“ въпреки голямата вражда между двата клуба.

А преди срещата с „Тотнъм“ по време на едноминутното мълчание в памет на Астори, Джорджо Киелини и Джанлудижи Буфон не сдържаха сълзите си.

„Много пъти плаках след смъртта му – призна бранителят. - Беше ни трудно, защото трябваше да съберем сили и да играем. Посвещаваме тази победа на него и семейството му.“

Освен шампиона на Италия да си вземат последно сбогом с 31-годишния играч пристигнаха представители на почти всички клубове от страната. Филипо Индзаги, легендата на „Милан“ и настоящ треньор на „Венеция“, колегата му от „Интер“ Лучано Спалети, Дамиано Томаси от „Рома“, също бяха сред дошлите да се простят с Астори. Там бе и Мохамед Салах. Звездата на „Ливърпул“ помоли ръководството на „червените“ да му бъде разрешено да пътува за Италия. Двамата бяха съотборници в „Рома“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят