Неизвестен мъж взе 11 заложници в пощенска сграда в Харков

Снимка: Архив

Неизвестен взе заложници в сградата на пощата на улица "Шевченко" в източноукраинския град Харков, съобщи говорителят на украинската национална полиция Ярослав Тракало, цитиран от ТАСС.

"По предварителна информация, мъжът в пощенската зала твърди, че към тялото му е прикрепено взривно устройство, което той бил готов да го детонира, ако условията му не бъдат изпълнени", каза той, цитиран от сайта на вестник "Украинска правда". Неизвестно е и дали похитителят е въоръжен, информира БТА.

"Засега, обаче, не е известно нищо за неговите искания", каза говорителят. Това потвърди и областният полицейски началник на Харков Олег Бех, цитиран от Интерфакс и Ройтерс. Според него заложниците в сградата са 11 - девет възрастни и две деца. Полицията контактува с похитителя по телефоните на заложниците. Засега "той се държи доста спокойно", добави Бех.

Похитителят взел заложниците около 14:30 ч. местно време, но първите съобщения за това се появили чак след час. Някои местни електронни медии твърдят, че нападателят нахлул в пощенския клон с намерение да го ограби, а после взел заложниците, като казал, че има у себе си взривно устройство.

На въпрос дали може да става дума за опит за грабеж, от полицейското управление казаха, че това "не е изключено".

Според репортер на вестника, районът около мястото на инцидента е отцепен и там се намират около 20 полицейски автопатрула, пожарни коли и бърза помощ. На място работят също и експерти по обезвреждане на взривни материали. Според местен полицейски източник, цитиран от ТАСС, там е и цялото ръководство на местната полиция, но управлението отказват коментар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право