Ники от Шумен преборва онкозаболяване

Момчето обедини съгражданите си, после Фонда за лечение пое отговорност

Николай Иванов/17г./ от Шумен, който обедини стотици шуменци в дарителска кампания, е на път да пребори онкологично заболяване Сарком на Юинг. Момчето се лекува в турска от пролетта на миналата година.

В четвъртък близкте му оповестиха обнадеждаваща информация на страницата му във фейсбук "Помощ за Ники": "След трансплантацията на стволови клетки, Ники премина и 25 дневен курс на лъчетерапия, проведена с цел да няма рецидив на тумора. Премина през контролни прегледи и с радост може да кажем, че Ники вече е в ремисия. Предписана му беше терапия с хапчета, които ще пие няколко месеца".

Контролните прегледи ще продължат, следващият е след две седмици, за да се види как действа терапията и да бъде премахнат венозен катетър, поставен преди трансплантацията. "В момента Ники се чувства много добре! Тук е и мястото отново да благодарим на всички Вас, без които нямаше да се справим! Благодарим за подкрепата и вярата! Благодарение на целия екип от професори, доценти, доктори, преводачи, целия колектив от Liv Hospital и отделението за трансплантации в Medical Park, вашата подкрепа, обичта, която получава и Божията воля Ники днес е добре!", пишат благодарните му близки.

Шуменци събраха близо 100 000 лв. за лечението на момчето с благотворителни концерти, спортни състезания, съучениците му дори браха череши и събираха заработените пари. През август м.г. стана ясно, че Фондът за лечение на деца в чужбина ще поеме лечението след като се изразходват всички набрани средства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България