Нова детска площадка радва малчуганите в Дебелец

Нова детска площадка радва малчуганите в Дебелец. Зоната за игра и забавления е изградена в междублоковото пространство на улица „Иван Вазов“. Теренът е облагороден по проекта на кметството „Аз съм природата – утре започва от днес“. Финансирането е на стойност от Финансирането на стойност 9756 лева е осигурено в рамките на националната кампания на Министерството на околната среда и водите В „За чиста околна среда” и програма на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, съобщи кметът на Дебелец Снежана Първанова.

За реализацията на обекта е положен доброволен труд от приятели и служители на кметството, поясни Първанова. Старата метална ограда е подменена с цветни дървени елементи, поставена е ударопоглъщаща настилка, закупени са нови съоръжения - комбинирана пързалка с люлка за малчугани до 3-годишна възраст и двойна люлка за деца от 3 до 12 години. Новите придобивки отговарят на изискванията за безопасност.

Детската площадка бе открита през уикенда с пъстър празник, събрал малки и големи.„Основната ни цел беше да създадем атрактивна градска среда и да подобрим жизнения и екологичния комфорт на жителите в населеното място и най-вече на децата, като ограничим рисковете за тяхното здраве и живот. Площадката е място за физическото развитие на малчуганите. Надявам се, че с обновлението ще предизвикаме интерес за игра на открито”, коментира Снежана Първанова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони