Новопостроен пешеходен мост в Маями се срути

Новопостроен пешеходен мост, минаващ над шестлентов път в Маями, се е срутил в четвъртък, заявиха от полицията, предава AFP. Започнала е операция по спасяването на хората и колите, попаднали под останките на моста, който е бил пуснат в употреба в събота, 10 март, и който е трябвало да свързва Международния университет във Флорида със студентски кампус, намиращ се наблизо. Проектът за поставянето на моста е дело на университета.

Според местното издание The Miami Herald най-малко 8 души са транспортирани в болница, но няма информация за състоянието им.

Полицейски патрул, пристигнал на мястото, е потвърдил, че има загинали, макар техният брой да не е все още известен.

По време на дневното изявление пред репортери, говорителят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че президентът Доналд Тръмп е уведомен за срутването на пешеходния мост, пише The Hill.

Съоръжението, издигнато на 10 март, е струвало 14,2 милиона долара, като за направата му е използвана нов метод за строеж. Според изданието, мостът е построен на друго място, след което е транспортиран и монтиран, което е спестило време и усилия около отбиването на движението по пътя. По данни на The Hill, това е първият път, в който толкова голямо съоръжение е монтирано чрез този метод.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка