"Нюкасъл" счупи трансферния си рекорд

Мигел Алмирон е най-новото попълнение в състава на "Нюкасъл", купен за 21 милиона паунда от "Атланта Юнайтед". 24-годишният парагваец сключи договор до юни 2024 г. и ще носи екип с номер 24. Той се превърна в най-скъпия трансфер на "свраките", като подобри рекорд от 2005 г. Тогава за покупката на Майкъл Оуен от "Реал" (Мадрид) на стойност 16.5 милиона паунда.

"Аз съм много щастлив и с нетърпение очаквам да започна и да се запозная с новите си съотборници", бяха първите думи на Алмирон пред официалната телевизия на "Нюкасъл". Той също добави, че Рафа Бенитес е основната причина да се присъедини към клуба.

Самият Бенитес заяви, че от доста време следят изявите на халфа и са видели футболист със скорост, който играе зад нападателя и може както да вкарва голове, така и да доставя асистенции.

Изпълнителният директор на "Нюкасъл" Лий Чарнли благодари на Рафа за проявеното търпение в чакането на този трансфер.

През 2018 Алмирон има 13 гола и 11 асистенции в МЛС.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/WorAlmir%C3%B3n?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WorAlmirón</a> <a href="https://t.co/AtBDpct8eO">pic.twitter.com/AtBDpct8eO</a></p>&mdash; Newcastle United FC (@NUFC) <a href="https://twitter.com/NUFC/status/1090980539107102720?ref_src=twsrc%5Etfw">31 януари 2019 г.</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят