Общинският съвет на БСП в Търново застана зад лидера и ръководството на парламентарната група на левицата

Депутатът Весела Лечева съобщи, че подкрепата е заявена на пленум на социалистите в старата столица

Членовете на Общинския съвет на БСП във Велико Търново обявиха, че застават зад лидера на партията Корнелия Нинова и ръководството на парламентарната група на левицата. Това съобщи депутатът Весела Лечева.

Тя уточни, че подкрепата е заявена на пленум, проведен в старата столица. Позицията е официално изразена и протоколирана по повод на действията на 50-те социалисти, които се обявиха като вътрешна опозиция в левицата. Гласувалите в подкрепа на ръководството на партията са категорични, че подкрепят водената от ръководството политика, чрез която БСП стои като силна опозиция срещу пагубната политика на ГЕРБ.

"Изразяваме загриженост и тревога от опитите за нарушаване единството на партията и злепоставянето и в обществото.Опити, които водят единствено до отслабване позициите ни като партията и пропиляване на натрупания политически и обществен ресурс. Обявяваме се за спиране ваденето на обществен показ на междуличностни битки на някои от членовете на Националния съвет на БСП и за продължаване в същата посока на водената от председателя и ръководството на парламентарната група политика", пише в изготвения от заседанието на Общинския съвет на левицата в старата столица протокол.

В документа социалистите изтъкват още, че се обявяват в защита и подкрепа на народния представител Елена Йончева и битката и срещу корупцията и порочния модел на управление на държавата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика