ОИК – Септември отне пълномощията на Лазар Влайков като общински съветник

Бившият председател на ОбС-Септември Лазар Влайков вече не е и общински съветник в местния парламент, след като Общинската избирателна комисия (ОИК) му отне пълномощията заради неявяване на три поредни сесии.

Причината за неявяването на Лазар Влайков на заседанията на ОбС-Септември е фактът, че по същото време той е бил с мярка за неотклонение „домашен арест” като обвиняем по делото за неволното убийство с личния му пистолет на собственика на ресторант „Градина” в село Виноградец Наско Танкев.

През периода, в който е бил под "домашен арест" не е постъпвало искане от Лазар Влайков за напускане на жилището му, за да се яви на общинска сесия. Към този негов пропуск се допълва и фактът, че Влайков не е уведомил Общинския съвет за невъзможността му да присъства на заседанията, се казва още в мотивите на ОИК-Септември за решението й, с което бяха отнети пълномощията на изключения за втори път от ГЕРБ общински съветник. В момента Лазар Влайков е с мярка за неотклонение „парична гаранция” от 8000 лв., с която Окръжният съд в Пазарджик замени предишната „домашен арест”.

Мястото на Лазар Влайков в Общински съвет-Септември ще бъде заето от Йордан Кръстев от ГЕРБ. Решението на Общинската избирателна комисия подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България