Отлагат закриването на Правителствена болница

Става национална педиатрия най-рано след 9 месеца

Проблем за Факултета по медицина на СУ няма да има, потвърди министър Ананиев

Корпусът за хора от властта ще се премести

Срокът за закриване на Университетска болница “Лозенец” - т.нар. Правителствена, ще бъде удължен. Лечебното заведение няма да бъде преструктурирано в многопрофилна детска болница поне още 9 месеца. Такова уверение е дал здравният министър Кирил Ананиев на ректора на Софийския университет - проф. Анастас Герджиков и студенти по медицина по повод опасенията, че тази промяна ще се отрази на Факултета по медицина на СУ. Причината е, че Правителствена болница в момента е учебно-клинична база за учащите и осигурява провеждането на практиките и стажовете им.

“Министър Ананиев ни увери че срокът за преобразуване на болницата ще е токова дълъг колкото е необходимо, за да се намери решение”, обясни пред “Труд” проф. Герджиков. Т.е. промяната ще се случи не по-рано от 9 месеца, когато ще приключи учебната година на студентите, поясни той и допълни: “Министърът ни увери, че ще има обсъждания с тях, с ръководството на факултета на СУ и промени ще се правят след като се постигане консенсус”.

При преструктуриране на болница “Лозенец”, Първо отделение, което е със специален статут за лечение на хора от властта - дипломатически корпус, ще бъде преместено в друго лечебно заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве