Официално: Балъков пое "Етър"

Красимир Балъков стана главен мениджър на "Етър". Това стана на официална пресконференция във Велико Търново. На нея Бала получи фланелка на "виолетовите", с която игра 8 години в своята кариера.

"Ще се опитам до лятото да направя всичко възможно да спасим отбора от изпадане в А група - обяви Бала. - Структурата, която въвеждаме е от английски тип, целта е всички- и ръководството, и треньорите да са близо до футболистите, да работят заедно със спазването на нужните йерархия и правила".

Новият главен мениджър направи уговорката, че все пак трябва да се гледа реалистично на ситуацията в клуба по отношение на ограничения бюджет.

"Знаем, че нашият бюджет не е равностоен на бюджетите на други отбори от А група. Освен това ние нямаме собственик на клуба както е при "Лудогорец", ЦСКА, "Левски", "Славия" и др.", подчерта Балъков.

По отношение на селекцията, той заяви, че в момента отборът има нужда от нападатели, от креативни играчи в средата на терена и от десен бек.

"Ще разчитаме 90% на български футболисти, във всяка една линия трябва да има по един нов играч", допълни Красимир Балъков.

Той коментира и високата средна възраст на играчите в "Етър": "Знаете, че е трудно в един отбор да се задържат млади и талантливи футболисти, без необходимите условия и бюджет."

Героят от САЩ 94 посочи, че селекцията ще е отворена и че вече ръководството преговаря с футболисти с необходимите за отбора качества, доколкото ограничения бюджет позволява.

Главният мениджър не пожела да обяви какво ще е възнаграждението му за въпросната длъжност, но намекна, че то ще е минималното и възможно за бюджета на "Етър".

В момента отборът има трима треньори - Станислав Генчев, Илиян Киряков и треньора на вратарите - Калоян Чакъров, но Балъков заяви, че ще бъде привлечен и още един треньор.

Балъков съобщи още, че на 8 и 9 януари ще футболистите от "Етър" ще имат медицински прегледи, от 10 януари ще са на тренировъчен лагер в Дряново, а на 18 януари ще играят приятелски мач с "Верея". От 20 януари до 3 февруари "Етър" заминава на тренировъчен лагер в Анталия, където ще играе четири приятелски мача. На 10 февруари виолетовите ще имат контрола на стадион "Ивайло" с "Литекс".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ