Официално: Краят на ерата "Роналдо" в "Реал" (Мадрид) е факт!

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Sevilla FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 14, 2017. Real Madrid won 4-1. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN

След 9 години в "Реал" (Мадрид), белязани с общо 16 завоювани трофея, Кристиано Роналдо си тръгна от "Реал" (Мадрид). Португалската межазвезда вече е собственост на "Ювентус". Шампионът на Италия брои 105 млн. евро за 33-годишния играч, чийто договор е за срок от 4 сезона. В Торино нападатателят ще прибира по 30 млн. евро на сезон.

До сделката се стигна, след като играчът пожела да напусне "белия балет". Това той обяви след триумфа в Шампионската лига в края на месец май. Основната причина е, че Кристиано не се чувстваше достатъчно ценен на "Сантяго Бернабеу", а освен това клубът не го защити подобаващо в делото за укриване на данъци в Испания.

Интересното е, че Кристиано е футболистът, вкарал най-много голове на "Юве" в евротурнирите - 10. В гранда от Серия А той ще носи любимия си №7, който вече е в продажба.

"Днес "Реал" (Мадрид) иска да изрази своята благодарност към един футболист, който показа, че е най-добрият в света и създаде една от най-славните епохи в историята на нашия клуб и в историята на футбола. Освен завоюваните трофеи и постигнатите успехи на футболния терен през тези 9 години Кристиано винаги е бил пример за отдаденост, работа, отговорност, талант и самоусъвършенстване”, се казва в част от съобщението на кралския клуб.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини