Пишат нов закон за търговските марки

Изцяло нов закон за марките и търговските означения трябва да бъде приет в България за да бъде въведена нова директива на ЕС. Крайният срок за това е 14 януари 2019 г., каза Антония Якмаджиева, главен експерт в Патентното ведомство.

С нов регламент на ЕС се дава възможност за регистрация на триизмерни търговски марки, каза председателят на Патентното ведомство Петко Николов. Освен това ще може да се регистрират звукови марки, както и марки в движение. През миналата година Патентното ведомство регистрира 100-хилядната търговска марка в Българи, каза още Петко Николов.

На сайта на Патентното ведомство в интернет от месец май ще работи нова електронна услуга - за търсене на фигуративни търговски марки. Така всяка фирма, която иска за регистрира своя търговска марка, ще може да провери дали вече има регистрации на марки, които визуално приличат на нейната. Това ще пести време на бизнеса, той като намалява риска да бъде отказана регистрация на марка, която визуално прилича на друга. Патентното ведомство вече предоставя 35 електронни услуги, каза още Петко Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес