Пловдивчани ще могат да гледат безплатно уникална таекуондо демонстрация

Жителите и гостите на Пловдив ще могат да гледат уникална таекуондо демонстрация и то напълно безплатно на 27 ноември (понеделник) от 19 часа в новата спортна зала „СИЛА”, където ще гостува отборът на KUKKIWON от столицата на Южна Корея Сеул.

Той е воден лично от президента на световната таекуондо федерация д-р О Хюн Деук и ще представи истинско шоу пред пловдивчани. KUKKIWON е така наречената щаб квартира на таекуондо от бивши световни, олимпийски шампиони, които не развиват активна състезателна дейност, но превръщат спорта в истинска атракция. Те пристигат у нас по покана на Българската федерация по таекуондо - WTF. Отборът от Южна Корея е най-добрият демонстративен тим в света и на родна земя ще покаже спиращи дъха атракции и невероятни изпълнения от бойните изкуства на високо ниво. „Входът е свободен, така че надявам се повече любители на този спорт да присъстват“, съобщи заместник-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков. „Таекуондото е най-красивият спорт от бойните изкуства, той е и първият олимпийски боен спорт“, заяви Слави Бинев, президент на Българската федерация по таекуондо - WTF и вицепрезидент за Европа на Световната таекуондо федерация.

На 17 декември в зала „Колодрума“ в Пловдив ще бъде организиран турнир по таекуондо за деца, като се очаква участниците да са между 400-500. Ден по-рано на общо събрание на федерацията ще бъде излъчен спортист № по таекуондо за 2017 година. Голямата изненада за любителите на този спорт ще е следващата година, когато в рамките на две седмици Пловдив става столица на таекуондото на Стария континент. От 31 май до 10 юни между 6000 и 10 000 майстори на това бойно изкуство ще вземат участие в европейско първенство във всички възрастови групи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони