Плувен басейн във Велико Търново отвори врати след 15-годишно прекъсване

Кметът Даниел Панов и инвеститорите откриха новия обект

След прекъсване, продължило повече от 15 години, покритият плувен басейн под спортна зала „Сава Величков“ и до Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново отново отвори врати. Обновеният обект бе открит от кмета на старопрестолния град Даниел Панов и от инвеститорите, а водосвет отслужи отец Асен.

Басейнът е с размери 25 метра дължина и 12,5 метра широчина, има пет коридора за плуване, а дълбочината е от 1,40 до 1,90 метра. Изградено е изцяло ново подово отопление, монтирана е съвременна филтрираща система.basein1

Обновяването на обекта е втори етап от възстановяването на плувния комплекс до спортна зала „Сава Величков“, включващ външен и вътрешен басейн. Инвеститори са великотърновските млади предприемачи Мариян и Валерия Димитрови, с които през 2015 година общината сключи договор за наем на двата басейна. Предприемачите изпълниха поетите ангажименти и в срок реализираха както първия етап от заявеното им намерение – възстановяване на външния басейн, така и втората фаза.

Кметът Даниел Панов коментира, че в навечерието на светлите празници се случва поредното хубаво нещо във Велико Търново. „Обновеният басейн е резултат от доброто партньорство между бизнеса и местната власт. Спомням си 2015 година, когато Мариян Димитров дойде по време на приемен ден и ми представи инвестиционното си намерение. Година по-късно външният басейн вече бе готов, а това вече е факт и с вътрешната част на плувния комплекс. Винаги съм подкрепял енергични и смели хора, които са решителни и се справят с предизвикателствата“, коментира Даниел Панов.

„Благодаря на Вас и на Община Велико Търново за помощта, която ни оказахте във всяко едно отношение. Не сме срещнали трудност, която да не сте ни подкрепили. Благодаря, че повярвахте в нас“, обърна се към Даниел Панов Валерия Димитрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България