Подготвят музей на шоколада във Варна

Шеф Ради Стамболов посвещава в тайните на най-сладкото изкуство

Осем фигури на римски богове и императори в човешки ръст ще бъдат първите сладки експонати за подготвяния във Варна музей на шоколада. Те ще бъдат изработени в шоколадовата работилница под вещото ръководство на шеф Ради Стамболов, вицепрезидент на Европейската кулинарна организация, която се откри в четвъртък в Професионалната гимназия по туризъм във Варна.

Актовата зала се препълни с над 80 младежи, от които най-добрите ще ваят през октомври фигурите на Венера, Херкулес, Цезар, Афродита и др.Те ще бъдат показани срещу символична цена, но с тях се прави първа стъпка в създаването на единствения в Европа интерактивен музей,в който ще бъдат наредени шоколадови реплики на известни личности по модела на музеите на мадам Тюсо. Това обясни Галин Желязков,ръководител на проекта за шоколадовата работилница, финансиран от "Варна-Европейска младежка столица 2017" с 10 000 лв.

В музея ще има ескейп стая, различни игри и забавления, свързани с яденето на много шоколад. Дори жетоните за отделните игри ще са направени от шоколад. Необходими са 8 тона шоколад. Ще има шоколадов водопад, стена, направена от бонбони, която ще представлява мозайка с лика на известна личност в България.

Мастър шеф Ради Стамболов ще работи върху създаването на най-голямата шоколадова елха в света за рекорд на Гинес. След като бъде показана в София, тя ще пристигне във Варна.Екип на най-известния шоколатиер ще участва в приготвянето на десертите за гостите по време на председателството на България на ЕС.Пред младата аудитория той показа CD, бутилка "Джони Уокър" и др., направени от шоколад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България