Премиерът на Украйна обвини Русия за убийството на Аркадий Бабченко

Премиерът на Украйна Володимир Гройсман обвини Русия, че е замесена в убийството на известния руски журналист Аркадий Бабченко вчера в Киев, пише руският в. "Известия".

Гройсман заяви във Фейсбук, че е сигурен в своето твърдение. Той нарече Бабченко "истински приятел на Украйна". Според украинският премиер "Русия не му е простила това".

Руският журналист, работил за различни вестници и телевизионни канали, напусна федерацията през 2016 г. и водеше собствено предаване в Украйна по кримско-татарската телевизия АТР, напомнят медиите в Русия. Според Ройтерс Бабченко - един от най-известните руски военни кореспонденти, е напуснал Русия от страх за живота си.

Зад убийството на Бабченко може би стои Русия, намекна вчера и украинският външен министър Павло Климкин, посочва "Известия".

Тази нощ край входа, в който живееше Бабченко, се събраха не само негови колеги, но и десетки жители на Киев, носещи цветя, а репортажи за трагедията показаха всички украински телевизии. На местопрестъплението работят следователи, пристигнало е и ръководството на полицията, отбелязва вестникът.

Украинската полиция вече разпространи фоторобот на човек, заподозрян в убийството на журналиста - 40 до 45-годишен, висок, с къса бяла брадичка. Не е изключено килърът да е имал съучастници, добавя "Новие известия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия