Премиерът: Взехме решение за възлагане на “Български пощи” да извършва дейността по разпространение и продажба на печатни издания

Снимки: Пламен Стоименов/Архив

Това, което може да държавата в подкрепа на свободата на свободата на словото, е разпространението на печатни издания да не остава на частници, а „Български пощи“ да отговарят за него. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

„Преди няколко дни са били тук от „Репортери без граници“. Казали са, че не са се видели с мен. Би трябвало да знаят, че през тези два дни, когато са били тук, беше Европейският съвет. И въпреки желанието ми да се видя с тях, нямах тази физическа възможност. Внимателно слушах това, което са казали. Считам, че единственото нещо, което може да направи държавата в тяхна подкрепа и в подкрепа на свободата на словото, е да не оставяме частници да правят разпространението. „Български пощи“ са 100% държавни, имат достъп до всички обществени места, така че гарантираме, че всяко издание ще иде там, където искат да го прочетат, каза премиерът, призовавайки кабинета да подкрепи извънредната точка, с която да се възложи новата функция на дружеството.

"Днес взехме решение за възлагане на “Български пощи” ЕАД да извършва дейността по разпространение и продажба на печатни издания. “Български пощи” са 100% държавни и имат покритие в цялата страна. Така гарантираме, че всяко издание ще стигне до всеки свой читател в страната", уточни по-късно Борисов във фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България