Провалът на многомилионните селекции

Парите купуват играчи, но не и победи. В това се убедиха многомилионните селекции на „Милан“ и „Евертън“ в четвъртък вечер. За мениджърът на „карамелите“ Роналд Куман това може да се окаже и един от последните му двубои начело на тима, след като английският тим падна от „Лион“ с 1:2 и остана последен в своята група. На Острова вече търсят заместник на холандеца, тъй като положението във Висшата лига не е много по-различно – 16-то място и едва 3 успеха в последните 12 мача във всички турнири. А зад тези стряскащи цифри стоят 140 милиона паунда, хвърлени за летни попълнения.

А коефициентите на букмейкърите за уволнение на Куман рязко паднаха след поражението от французите.

„Разбира се, че когато отборът не побеждава и не върви по начина, по който се очаква, мениджърът е в основата на това . Заяви Куман. - А решението по въпроса е на борда. Аз съм силен. Опитвам се да направя всичко възможно, но ако шефовете мислят, че не съм човека, да ми го кажат в очите.“

Срещата на „Гудисън парк“ бе помрачена и от спречкване между двата тима. В настаналото меле се включи и привърженик на домакините, който държеше в едната си ръка своя невръстен син. Ръководството на „карамелите“ реагира мигновено и наложи доживотна забрана за посещаване на мачове на въпросния запалянко.

В Милано наставникът на „Милан“ Винченцо Монтела също може да се окаже в скоро време без работа. Неговият тим, направил солидна селекция това лято, за пореден път огорчи феновете си и след трите поредни загуби в Серия А сега стигна само до 0:0 срещу АЕК (Атина).

"Разочарованието и раздразнението на привържениците на стадиона се чувстваха – призна след издънката Монтела. - Мисля си, че това се дължи на трите поредни поражения в Серия А, а не толкова на ремито с АЕК. Призовавам феновете на тима да ни подкрепят, тъй като ние имаме нужда от това, а не от освиркванията им.“

В Италия вече считат, че нова издънка през уикенда срещу „Дженоа“, ще коства главата на Монтела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят