Протестът край Благоевград приключи без инциденти след над пет часа блокада на пътя за Гърция

2fcddd14345f100fdf0cda8fc30abf25Приключи протестът край Благоевград без инциденти. От полицията съобщиха,че организаторите са овладяли протестиращите и пътя за Гърция вече е отворен. От органите на реда са предприети действия по организация на движението.

Пет часа и половина продължи блокадата на пътя край Благоевград.

Над хиляда души се разбунтуваха срещу „социалното убийство на българския народ“,както заявиха организаторите на бунта. Гражданите затвориха шосето в 13,15 часа при полигона край Благоевград.

„На хората им писна да бъдат лъгани, мачкани и унижавани от управляващите. Тук сме, за да ни чуят и да спрат социалното убийство на българския народ, да престанат да бъркат в джоба на най-бедните.

Искаме да се преразгледа новият данък върху превозните средства, да се отмени проектонаредбата за увеличената застраховка "Гражданска отговорност" и настояват заплатите на висшите държавни чиновници и народните представители да се обвържат с минималната работна заплата.

Организаторът на протеста - Александър Стамболийски, председател на Съюза на транспортните работници, даде ултиматум на управляващите от една седмица, в която да се съобразят с исканията на хората, в противен случай ще се иска оставката на цялото правителство.

Стотина петричани пък блокираха пункт Кулата и там също се образува километрична опашка, няколко граждани легнаха на ж.п.релсите в град Петрич и спряха движението на влаковете. Парализирани останаха за часове основни пътни артерии в региона. В Разлог над 200 души протестираха срещу предстоящо 20% увеличение на цената на водата в Пиринско и цените на горивата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България