Раздават автомобили на руските медалисти

Руските медалисти от игрите Пьонгчанг може и да не се състезаваха под флага на страната си, но ще бъдат наградени, като истински герои от държавата утре.  За призьорите са приготвени 140 луксозни автомобила БМВ, като моделите са X4, X5 и X6. Почти същите получиха и колегите им от лятната олимпиада Рио 2016. Средствата са осигурени от фонд за поддръжка на олимпийците, а традицията е от 2006-а. Оттогава са подарени още „Мерцедес“, „Лексус“, „Тойота“ и „Ауди“.

В Пьонгчанг „Сборная“ се състезаваше под неутрален флаг и под името „олимпийски спортист от Русия“ заради наказание от МОК, което се очаква да бъде вдигнато също в сряда.

Руснаците участваха със 169 състезатели в Република Корея, като спечелиха 17 медала, от които 2 титли, 6 сребърни и 9 бронзови отличия. На игрите 15-годишната Алина Загитова стана най-младата шампионка във фигурното пързаляне. Нейната подгласничка Евгения Медведева пък обяви, че ще подари автомобила на майка си, която я подкрепяше от трибуните.

Само преди ден олимпийците бяха посрещнати от над 1000 фена на летище „Шереметиево“. Най-бурни овации получиха хокеистите, завърнали се с първа олимпийска титла от 26 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт