Разстреляха българско семейство в Кейптаун

Мъжът бил разследван за източване на банкови карти

Двама българи бяха застреляни в дома им в предградие на Кейптаун, Южна Африка. Труповете на 50-годишния Ангело Димов и съпругата му Незабравка Пеева (47 г.), известна като Неси, били открити часове преди настъпването на празника на влюбените на 14 февруари. Според местни медии мъжът бил разследван в африканската държава за злоупотреби с банкови карти.

Полицията се натъкнала на телата на съпрузите в предградието Берклиет, след като никой от тях не отишъл да вземе дъщеря им Йоана (6 г.) от училище. При огледа било установено, че двамата са застреляни в главите. Кучето им също било убито. От жилището им липсвали лаптопи и мобилни телефони.

Пред разследващи, съседите разказали, че не са чули нищо подозрително от дома на двамата българи. При съпрузите живеел и синът на Ангело от първия брак - 27-годишният Георги. Той обитавал малка постройка в двора на къщата им и не е ясно, къде е бил по време на екзекуцията. Преди време той претърпял катастрофа с мотор и дълго време бил на лечение в България. Наскоро се върнал при баща си в Кейптаун.

Адвокатът на Димов Уилям Бот отказал пред местни медии да коментира убийството, тъй като течало полицейско разследване. Според властите в Кейптаун срещу Ангело Димов се водело дело за измами с кредитни карти в Белвил, но той отказвал да съдейства по случая. Затова една от версиите е, че двойното убийство е свързано с дейноста на мъжа. Не била изключена и хипотезата за грабеж.

Съпругата му Неси пък е собственик във фирма за дизайнерски торти. Преди да срещне Димов и да се ожени за него работела в ресторант. Нейна приятелка коментира, че бизнесът й бил успешен, но тя не знаела нищо за работата на мъжа й, който прекарвал повече време извън Южна Африка. Познати на Неси коментираха още, че не присъствала на купони, тъй като “не обичала алкохол и наркотици”, пише heraldlive.co.za.

Само преди два месеца и половина бизнеспартньор на Димов станал жертва на въоръжен грабеж и заради това вдигнал двойно по-висока ограда и си сложил бронирани стъкла на дома си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят