Второ показно убийство в парк „Лаута” в Пловдив

Разстреляният бил дребен бизнесмен със солариум

Ново показно убийство бе извършено в сряда сутринта между 8.30 и  9 часа в близост до една от централните алеи в парк „Лаута” в Пловдив.

Неизвестният засега килър е прострелял в гърдите жертвата си, докато мъжът на средна възраст на име Даниел Божилов разхождал кучето си недалеч от парк-хотел „Пловдив”, където в началото на януари 2015 г. бе убит многократният ни шампион по бокс Димитър Стоянов-Митьо Лудия. Според заместник-окръжния прокурор на Пловдив Галин Гаврилов между двата показни разстреля няма абсолютно никаква връзка, освен че са извършени в парк „Лаута”. „Убитият днес мъж е на 43 години от Дупница, но живеещ в Пловдив. Починал е от огнестрелна рана, а по случая е назначена съдебно-медицинска експертиза. Трупът е бил намерен между 8.30 и 9.00 часа от разхождащи се в парк „Лаута” граждани. Издирват се преки свидетели на случилото се”, съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов. Убиецът явно добре е познавал навиците на жертвата си и знаел, че той всяка сутрин разхожда кучето си из близкия до жилището му парк „Лаута”. „На въпросната алея, в близост до която е извършено убийството няма монтирани камери за видеонаблюдение, но из целия парк техният брой е 22 и записите от тях тепърва ще се гледат и проверяват”, коментира кметът на район „Тракия” Костадин Димитров. Той допълни, че през деня в парк „Лаута” има и патрул на „Общинска охрана, но когато е било извършено покушението служителите на реда работният ден на служителите на реда още не е бил започнал. „Сигналът за смъртоносно прострелян мъж на алея в парк „Лаута” е получен малко преди 9 часа. На местопроизшествието е извършен  оглед от криминалисти на областната дирекция на МВР, а районът е заграден. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Пловдив и е образувано е досъдебно производство. Предприети са активни оперативни и издирвателни действия по изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента, както и самоличността на жертвата”, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пловдив.

43-годишният Даниел Божилов въртял дребен бизнес със соларни инсталации и фитнес уреди и имал малък солариум. Разследващите нямаха никаква информация относно слуховете, че убитият имал общ бизнес с двукратния олимпийски шампион по кану-каяк от Игрите в Барселона през 1992 година и дори бил съдружник на настоящия общински съветник в пловдивския парламент. Спекулациите вероятно са тръгнали от факта, че убийството е извършено на метри от най-големия фитнес в околностите на парк „Лаута” и район „Тракия”, а негови съсобственици са Николай Бухалов и неговият съдружник Йордан Кочев. „Не знам кой ги пуска и разпространява тези слухове, които могат  да навредят на бизнеса ни и да стреснат хората, но в тях няма и грам истина. Познавам всички собственици на фитнеси в „Тракия” и Пловдив начело с Жоро Мечката, но убитият в парк „Лаута” мъж не е сред тях. Него нито съм го виждал, нито съм го чувал”, декларира пред „Труд” Николай Бухалов, който беше доста ядосан от слуховете и информациите, свързващи името и бизнеса му с това на жертвата Даниел Божилов.

.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България