Райконен в „Заубер“, Льоклер във „Ферари“

Кими Райконен напускаФерарислед края на сезона във Формула 1. новината бе официално потвърдена от италианския тим, в който финландецът прекара последните 5 сезона от кариерата си. На мястото на Ледения пристигна 20-годишният Шарл Льоклер, който е роден в Монако.

Райконен изкара два периода в тима от Маранело като първият от 2007-а до 2009-а бе по успешен. Той стана световен шампион още в първия си сезон, което и досега остава последната титла при пилотите заскудерията“. 38-годишният състезател, който е най-възрастният вкралските гонки“, обаче остава на пистата. Той се завръща в тима наЗаубер“, където през 2001-а започна кариерата си във Формула 1.

Той е фантастичен талант с огромен опит и ще ни помогне да развием отбора във всички аспекти“, заяви шефът на тима Фредерик Васьор.

Именно отЗаубер“, който е клиентски отбор наФерари“, пристига заместникът на Райконен. 20-годишният Льоклер е продукт на академията наскудериятаи минаваше за протеже на покойния президент Серджо Маркионе. След смъртта на големия началник се очакваше привличането на младока да се отложи и Кими да получи още една година прикончетата“, но ръководството на тима все пак се е решило на кадровата промяна.

Ще бъда вечно благодарен наФерариза шанса, който ми дава сегадзаяви Льоклер. - Мечтите се сбъдват. Ще работя с всички сили, за да не разочаровам хората.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт