Рекордни температури от 41,9 градуса по Целзий във Франция

Снимка: Twitter, Oliver Miočić ‏

Във Франция бяха измерени рекордно високи температури за месец юни от 41,9 градуса, каза говорителка на държавната метеорологична служба "Метео франс", цитирана от ДПА.

Температурният рекорд бе регистриран вчера в селището Сен Жулиен дьо Пейрола в долината на Рона. Предишният национален рекорд за юни беше 41,5 градуса, измерен южния департамент Од през 2003 г.

Абсолютният температурен рекорд за Франция е 44,1 градуса, измерен в Южна Франция, по време на смъртоносната гореща вълна през август 2003 година. "Метео франс" предупреди, че температурите в региона може да достигнат между 42 и 45 градуса утре.

Властите в Париж забраниха в сряда движението на стари и по-малко икономични коли в обхвата на второ околовръстно шосе А86, което включва Париж и 79 града около него, съобщи градският съвет, цитиран от Ройтерс. Това се прави, за да се намали замърсяването на въздуха в горещините.

Френските власти наложиха вчера също ограничения върху използването на вода, след като големи райони от Западна Европа бяха обхванати от екстремни горещини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа