Рок и опера с Николо Коцев и Кикимора край морето

Рок и опера кръстосват шпаги на 14 януари на сцената във Фестивален и конгресен център във Варна. Меломаните ще се насладят на последния креативен проект на Николо Коцев "Една нощ в операта" и цяло съзвездие от имена и от хард рок банда Кикимора с изпълнение на незабравими оперни арии заедно с хора и оркестъра на Русенската опера.

Програмата е съставена от произведения на Моцарт, Верди, Пучини, Бизе, Вагнер и рок композитори в рядка за ценителите симбиоза с изразните средства на две "несъвместими" музикални измерения и със специалното участие на Нора Караиванова.

%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be-%d0%ba%d0%be%d1%86%d0%b5%d0%b2-1

„Парчетата” се базират на корените на класическия рок, а пеенето е само на български. Ето я философията, която изповядват участниците в концерта: здраво стъпили на земята, да бъдат гъвкави и да свирят за публиката, да останат верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всеки следващ концерт. Затова и текстовете са ориентирани към същностните проблеми на настоящето, актуални и съдържателни.

Николо Коцев е явление от световен мащаб, български китарист, цигулар, композитор и аранжор. Повече от десетилетие е изпълнителен директор на вокално-инструменталната група на Робин Гиб от Bee Gees, менажирал и водил световните им турнета и мегаконцерти на всички континенти.

През 2011-та година Николо композира и поставя рок-операта „ Nostradamus“, с която печели международно признание. В нея участват легенди като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлз и др. През 2016 г. в Русе е световната премиера на „Нострадамус“ за България със състава на Русенска опера /оркестър, хор и балет/ под диригентството на Найден Тодоров. Представена е и в НДК София, Велико Търново и на сцената на Античния театър в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България