„Рома“ в седемте кръга на Ада

Рим е в шок след тежката загуба на „Рома“ с 1:7 от „Фиорентина“ в 1/4-финалния сблъсък от турнира за купата на страната. За „вълците“ резултатът е до болка познат. В историята си грандът е допускал общо шест пъти по седем гола. За последно това стори „Байерн“ през 2014 година в двубой от груповата фаза на Шампионската лига – 7:1 в Мюнхен. Преди това и „Манчестър Юнайтед“ съкруши болезнено “джалоросите“ със същия резултат през април 2007 година. А последният италиански тим, вкарал седем на „Рома“, бе „Ювентус“ - 7:2, но през далечната 1950 година. „Старата госпожа“ е нанасяла още една подобна загуба на трикратния шампион на Италия – 7:1 през 1932 година. А „Торино“ повтори успеха на „бианконерите“ през 1947 година.

След злополучната вечер във Флоренция Еузебио Ди Франческо, наставникът на „вълците“, отказа да напусне клуба.

„Оставка? Не искам да създавам заглавия във вестниците – обясни бившият треньор на „Сасуоло“. - Никога не ми е минавала подобна мисъл през главата. Трудно мога да намеря обяснение за случилото се. Извинявам се за срамното ни представяне.“

А спортният директор на тима Рамон Родригес Мончи също не обяви дали се задава треньорска рокада. Според медиите в Италия обаче съдбата на Ди Франческо е ясна и той ще бъде уволнен след мача с „Милан“ през уикенда. За неговото място основен фаворит е Пауло Соуса, работил на Апенините за „Фиорентина“. Португалецът е без работа от ноември, когато бе уволнен от китайския „Тяндзин Теда“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят