Роналдо иска шпалир от „Барселона“

Мощта на Кристиано Роналдо става с всеки ден по-голяма. Дни след като получи петата си „Златна топка“, португалецът вкара победния гол за „Реал“ - 1:0 срещу „Гремио“ във финала на световното клубно първенство в ОАЕ€ И веднага след мача пожела - „Барселона“ да направи шпалир на „кралете“ идната събота на „Ел Класико“. „Реал“ пък е първият тим, който защити и този трофей.

Редно е „Барселона“ да застанат мирно и да покажат уважението си – рече Роналдо след двубоя с носителя на Копа Либертадорес. - Дано да спечелим дербито, за да остане интрига в първенството. Сега се наслаждавам на мига, защото не знам какво ще стане утре. С всеки ден самочувствието ни се увеличава.“

Шпалирът е особено популярен в английския футбол, когато някой отбор стане шампион. „Барселона“ го направи за „Реал“ на дербито през 2008-а, когато бе разбита с 1:4. Само през този сезон „кралете“ с Роналдо начело спечелиха титлата в Примера, Шампионската лига, суперкупите на Испания и Европа и завършиха със световното клубно първенство.

След мача все повече се засилиха информациите, че Неймар е цел №1 за „Реал“ следващото лято. Големият му приятел Марсело дори вече търсил къща за сънародника си в мадридския луксозен квартал „Ла Финка“. А пък бащата и личен агент на най-скъпия футболист в света вечерял с президента на „Реал“ Флорентино Перес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят