Руският посланик Анатолий Макаров: Трети март е наш общ празник

Путин няма да дойде в България заради изборите

Трети март е наш общ празник и ние ще го отбележим заедно. Ще дойде голяма делегация с много представители. Това заяви руският посланик у нас Анатолий Макаров. По случай руския професионален празник „Ден на дипломата” той поднесе цветя на паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в София.

По думите му руският президент Владимир Путин няма да може да присъства на тържествата по повод 3 март заради предстоящите в Русия на 18 март избори за държавен глава, но у нас ще пристигнат руският патриарх Кирил, представители на Държавната дума, военни и историци.

„Колко руски граждани живеят в България - никой не знае за съжаление. Много руснаци живеят в България. Част от тях идват през лятото, други през есента. Много са. Много. Това е очевидно. А как ще гласуват? Ще отворим изборни секции тук. Имаме това право. Съгласувано с Руското министерство на външните работи ще отворим избирателни секции във всички големи градове в България. И тук в София, и във Варна, и в Бургас и в Русе”, допълни дипломатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България