Руски питбул кавалер и американско були идват за първи път в Пловдив

Питбул кавалер и американско були идват за първи път в Пловдив този уикенд за участие в международните киноложки изложби, които ще се проведат в Международния панаир. Питбул териери, отгледани в Русия, ще покажат в съвсем различна светлина своята порода, за която се смята, че е свирепа и войнствена.

 

Посетителите ще се убедят, че питбулите са с дружелюбен нрав и може да бъдат много добре възпитани, докато в ръцете на неподходящ собственик дори и най-кроткото куче става „бойно“, коментират експерти от Българския републикански киноложки съюз (БРКС), който организира изложението. Участие в него ще вземат и представители на малко познатата у нас порода „Американско були“ . В превод от английски „були” означава хулиган или побойник, а самата порода е създадена в САЩ през 90-те години на 20-и век. Нейните представители са едри и пъргави, с големи масивни глави, огромен гръден кош, много здрави кости и мускули и затова често ги оприличават на културисти. В Пловдив ще пристигнат първите такива кучета, отгледани в български развъдник. Освен това на панаира в Пловдив ще може да се видят и екземпляри от редките и интересни породи „Мерл“ и „Голддаст йоркшир териер“, представени за първи път от наши селекционери.

Над 300 елитни кучета от близо 40 породи ще се състезават на финалите за Световната киноложка купа 2017 този уикенд в Международния панаир в Пловдив. Надпреварата ще е съпроводена от спортна програма по аджилити, послушание и фризби-фристайл, а публиката ще се забавлява и с конкурсите за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, дете и куче (за деца до 12-годишна възраст), млад хендлер. Всички желаещи могат да получат оценки за породност на своите домашни любимци. Финалите за Световната киноложка купа ще започнат с дефиле на участниците от 11 часа в събота пред палата 7, а награждаването на победителите е в ранния следобед на същия ден. В неделя ще се проведе национална киноложка изложба за всички породи за купата на клуб „Любители на кучето“-Пловдив, която също ще предложи атракции за посетителите. В палата 8 на панаира те ще могат да видят и национална изложба на цветни и фигурни канари, в която присъстват над 350 екземпляра.

20pl4002-3-american-bully-1 20pl4002-1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България