Сани Жекова 8-а в Аржентина

Александра Жекова зае 8-о място в първия старт от Световната купа по сноубордкрос в Серо Катедрал (Аржентина). Българката зае второто място в малкия финал след фаворитката Ева Самкова (Чехия), след като двете не успяха да се класират за решителното каране.

Жекова започна с 10-о време в квалификацията на повече от 3 секунди след чехкинята, която бе най-бърза. Сани преодоля четвърфиналната серия с трети резултат, но в полуфинала остана четвърта след американките Линдзи Джакобелис и Фей Гулини и французойката Шарлот Банкс. Самкова пък падна в другия, което я прати в битка с българката за седмото място. Жекова отстъпи на олимпийската шампионка, но не и на останалите, с което си осигури 320 точки за генералното класиране.

Първото място в големия финал измъкна Клое Треспьо (Франция), която изпревари със сантиметри Джакобелис. Съдиите прибягнаха до фотофиниш, за да определят победителката, а трета остана Нели Моен Локо (Франция).

„Все още не съм изчистила ръждата от лятото – оправда се петкратната световна шампионка Джакобелис. – Все пак е хубаво, че започваме от ново място, тъй като така спортът става по-популярен.“

Бившият приятел на Жекова Алекс Пулин (Австралия) пък спечели мъжкото състезание, а на подиума се качиха още Емануел Ператхонер (Италия) и Джонатан Чийвър (САЩ).

Късно снощи в Серо Катедрал бе и второто състезание от сезона в сноубордкроса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт