САЩ посрещат новата година с екстремни студове (СНИМКИ)

Арктическият студ сковал голяма част от Съединените щати понижи температурите на места до рекордните -20 градуса по Целзий. В централната част на Индиана пътищата са заледени и опасни, предупреди местната полиция.

В Северна Дакота, Мейн и Ню Джързи властите отменят празненствата на открито заради студа, предаде БНР. В Пенсилвания хората се борят с близо двуметрови преспи, а в Балтимор кметовете призоваха възрастните и децата да си останат у дома. По бреговете на Масачузетс океанът изхвърли замръзнали акули, а жителите по източното крайбрежие си правиха селфита на фона на скованите градски фонтани.

Ниагарският водопад на границата с Канада се превърна в пейзаж от зимна приказка:

Метеорологът Майкъл Уейнър предупреди, че температурите може би ще достигнат най-ниските си стойности от близо век и че студът може да се задържи през цялата първа седмица на 2018 година.

"Като цяло зимите са по-меки. И тези ниски температури са по-необичайни днес, отколкото са били преди 30-40 години. Като общество ние несъзнателно сме се адаптирали към по-топлите зими и затова студовете сега ни се струват много по-необичайни", каза той.

Според Уейнър подобни крайни явления във времето се дължат отчасти на климатичните промени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка