САЩ са същата заплаха за целия свят, както беше Третият райх на Хитлер

Вашингтон изгражда своята политика точно по примера на нацистка Германия

Авторът Фред Рид, характеризира себе си като „клавиатурен наемник“. Наскоро към своята характеристика добави и „излязъл в пенсия новинар“ и „социопат на непълно работно време“. Работил е за медийните издания като Army Times, The Washingtonian, Soldier of Fortune, Federal Computer Week и The Washington Times. Живее в Мексико със своята съпруга и три бездомни кучета.

Току-що прочетох “Берлински дневник“ от Уилям Шиърър. Това, разбира се, е описание на Шиърър, кореспондент по онова време в Германия, описващ възхода на нацистите. За образованите хора голяма част от това е добре известно. Нацистите, контролиращи немската преса, убедиха немците, че Полша заплашва Германия, точно както Гватемала заплашва САЩ. Пишеха, че поляците извършват зверства върху немците.

След това Райхът без никаква причина и имайки абсолютно превъзходство във въздуха, нападна Полша, бомбардира незащитени градове и уби огромен брой хора. Такъв беше немският модел, повторен няколко пъти. Много репортери разказваха за миризмата на гниещи тела, за бежанците, за умиращи от глад и жажда. Днес Райхът безкрайно ще се помни като образец на злото.

Но с какво нацистка Германия се различава от днешните САЩ? Лъжата е същата. Вашингтон настоя, че Ирак има ядрени и биологични оръжия, че има отровен газ. Нищо от това не беше вярно. Правителството не без намесата на медиите убеди повече от половината американци, че Ирак е отговорен за „9/11“ (събитията от 11 септември 2001 г.). Сега Вашингтон казва, че Иран е работил за получаване на ядрено оръжие и, разбира се, че "руснаците идват". Американската преса, неофициално, но строго контролирана, не оспорва нищо от това.

След като подготви американската общественост по същия начин, по който нацистите подготвиха Германия, Вашингтон започна бруталната атака срещу Ирак, умишлено унищожавайки инфраструктурата и оставяйки страната без ток и чиста вода. Клането беше ужасно. Но според Америка войната е трябвало да избави иракския народ от злия диктатор, да донесе демокрация, свобода и права на човека. А нефтът там се оказа чиста случайност.

Вашингтон не си затваря очите и води своите кампании да подобрява живота на онези хора, чието най-пламенно желание е Америка да спре да подобрява техния живот. За да получат афганистанците човешки права, демокрация и американските ценности, САЩ бомбардират, и бомбардират в по-голямата си част неграмотното население в тази страна от 18 години. Това е война на страхливци, в която бойните самолети изтребват селяни, които нямат отбрана. Пилотите и операторите на дронове, които правят това, заслужават презрение, както и страната, която ги изпраща. Колко още години ще продължи това? С каква цел? И каква е разликата от немските нацисти?

Немското Гестапо извърши гадни изтезания в тайни мазета. Америка сега прави същото, като държи затвори за изтезания по целия свят. В тях мъжете, а безспорно и жени, са видят в продължение на много дни за китките, държани са голи в много студени помещения, пречи им се да спят и периодично са бити.

Снимките на иракчани, измъчвани от американци в Абу Гариб, показват почти голи затворници, лежащи в локви кръв. Има ли някаква разлика с това, което бе правено от Райха? (Повечето кървави фотографии вече не се съхраняват онлайн. А много от останалите ми се струва, че са редактирани.)

Джина Хаспел, главата на ЦРУ, е садистът, която измъчва мюсюлмански затворници, и ни напомня на Илза Кох, прословутата нацистка мъчителка, която също е работила в затворите. А, жертви лесно се намират там.

Нацистите нямат националност. Те навсякъде са нацисти.

Наскоро президентът Тръмп помилва няколко американски военни престъпници, заявявайки, че иска да даде на американските войници „увереност в боевете“. Това е равносилно на разрешение за извършване на зверства. Целта на варварското обучение, насочено към премахване на човешкото благоприличие и милост, е нецензурно варварство от страна на войниците. И те ще го направят, докато войните продължават. Когато ”осветих работата“ на Force Recon, спецчастите на морската пехота, видях тяхното мото на стената: „Счупете им черепите и изтрийте лицата им.“

Най-известният пример за приложено одобрение беше прошката на Никсън за лейтенант Кели, който нареди смъртта на виетнамските селяни, за което той получи три години домашен арест. Уикипедия: „Войниците от американската армия убиха от 347 до 504 невъоръжени ... Жертви бяха мъже, жени, деца и бебета. Някои жени, както и деца на 12 години, са били групово изнасилени от войниците, а телата им осакатени".

Немците искаха империя, lebensraum (жизнено пространство и ресурси, по-специално нефт. Американците искат империя и нефт, контролът над които ще им позволи да контролират света. Те ще завладеят всичко това чрез нашествие и сплашване. Така Америка иска да внесе демокрация и правата на човека в Ирак, Иран, Венецуела и Нигерия, в които има много нефт, а САЩ имат окупационни сили в Саудитска Арабия, Кувейт и други части на Близкия изток. Каква част от Сирия заема Тръмп? Изненада, изненада! Частта, в която е нефтът. Нефт за американците, земя за немците.

Паралелите с Райха не се ограничават до това. Вашингтон не се опитва да извърши геноцид срещу евреи, чернокожи или друга група от населението вътре в страната, но е доволен от убийството на онези, върху които падат неговите бомби. Тръмп не се сравнява с Хитлер. Липсва му зрение и както изглежда, злоба. Хитлер беше много умен и много зъл човек, който знаеше точно какво прави, поне политически.

Това не е така с Тръмп. Но и Хитлер, и Тръмп са заобиколени от изроди с висока войнственост. Адолф е имал Гьоринг, Гьобелс, Химлер, Райнхард Хайдрих, Юлиус Щрейхер, Айхман. Тръмп има Джон Болтън, аморален и патологично агресивен като всеки от антуражите на Фюрера. Помпейо има свръхестествена прилика с Гьоринг. И той, и Пенс са християнски евангелски еретици, които вярват, че са свързани с Бога чрез широколентов интернет. О’Брайън звучи като Болтън. И всичките те искат война с Иран, а вероятно и с Китай и Русия.

Нацистите се прекланяха пред немската земя и тевтонската раса и вярваха, че са генетично превъзхождаща раса. Американците смятат себе си за „изключителни“, „незаменими“ и „най-великата цивилизация, която някога е познавал света". Същият нарцисизъм и високомерие на малко по-различна основа.

Нацистка Германия беше, както нацистката Америка сега, явно и отчетливо милитаристични държави. САЩ имат стотици бази по света и харчат скандално много за въоръжените си сили, въпреки отсъствието на ясен враг във военния смисъл на думата. В момента САЩ закупуват нови ракетни подводници (клас Колумбия), самолетоносачи (клас Форд), междуконтинентални ядрени бомбардировачи (В21) и изтребители (F-35).

Нацистка Германия нападна Полша, Норвегия, Белгия, Франция, Русия, Америка и Англия. А Америка нападна Ирак, Афганистан, Либия, Сомалия, Сирия. Подкрепя жестока война срещу Йемен (Йемен е сериозна заплаха за Америка!). Заплашва Венецуела, Китай и Иран с нападение, налага ембарго на Куба. Поглеждайки малко назад, имаме Лаос, Камбоджа, Виетнам, Югославия, намесата в Панама и милиони, и милиони убити.

Третият райх беше, но Америка остава основната заплаха за световния мир, истинска измамна държава.

С това ли ще се гордеем?

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

На този линк на статията може да видите потресаващи снимки –

unz.com/freed/on-rogues-and-rogue-states/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения