Световни звезди на голфа играят в „Лайтхаус Голф&Спа“

Над 80 голф играчи от световна класа пристигат в България да участват в турнира European Tour Senior Classic. Домакин на първата надпревара от такъв висок ранг у нас в последните години е комплекс „Лайтхаус Голф&Спа“ край Балчик. На живописното игрище върху брега на Черно море големите майстори на голфа ще се наслаждават на красиви гледки и дива природа, докато се справят с предизвикателствата на 18-те дупки.

31-4

България има честта да посрещне второто издание на турнира European Tour Senior Classic за голфъри на възраст над 50 г. Учреденото през миналата година състезание дебютира през 2017-а в най-стария финландски континентален град Хяменлина, а сега се пренася в друга историческа местност на наша територия – в района на нос Калиакра. Домакинството на надпреварата съвпада с 10-годишнината от откриването на комплекса „Лайтхаус Голф&Спа“. Юбилеят ще бъде отбелязан в събота на 8 септември – втория ден от престижния турнир.

31-3

Голямата звезда на перфектно подготвената трева ще бъде уелсецът Ян Уснам, в чиято визитка изпъква победа през 1991 г. в един от четирите големи професионални турнира „Мастърс“. Той е главен архитект на игрището с пар 71 в „Лайтхаус Голф&Спа“ край Балчик и на игрището с пар 72 в „Пирин Голф&Кънтри клуб“ край Разлог. Почеркът на големия шампион върху дизайна е гаранция за класа и в същото време изпитание за уменията на голфърите.

31-2

Предстоящият турнир в комплекс „Лайтхаус Голф&Спа“ е изпълва с ентусиазъм очакваните гости. „Първото издание на European Tour Senior Classic във Финландия беше изключителен успех и вярвам, че ще подобрим това постижение в предстоящото ни гостуване в България. Игрището „Лайтхаус“ е един от по-новите членове в нашата мрежа от дестинации със световна класа. Вълнуваща е възможността да доведем турнира в страна, която също е нова за голфа и в курорт с такива изключителни условия“, коментира Дейвид Макларън. Той е директор на отдел „Имоти“ в една от най-големите спортни организации в света - European Tour. През 2016 г. комплекс „Лайтхаус Голф&Спа“ бе включен в мрежата от елитни дестинации, които поддържат близки отношения с European Tour.

„Ние сме много горди, че бяхме избрани за домакин на турнира European Tour Senior Classic за 2018 г. Невероятно е да се наблюдава колко бързо се развива голфът в България в последните години. Възможността да бъдем организатори на този турнир ни дава увереност, че сме на правилния път“, смята Георги Чуклев, изпълнителен директор на курорта „Лайтхаус Голф&Спа“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт