Светът плаче с Буфон

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон спря брояча на числото 175. Точно толкова мачове изигра капитанът за своята родина. Но сбогуването не беше подобаващо. Стражът се отказа от националния отбор след отпадането от Швеция на прага на своето шесто участие на световни финали. Но причината за сълзите на Буфон след срещата не бяха по тази причина.

„Не съжалявам за себе си, мъчно ми е за Италия – обяви през сълзи 39-годишният вратар със статут на жива легенда. - Съжалявам, че завършвам по този начин, а не защото времето ми е изтекло. Не показахме най-доброто от себе си, нямахме и късмет. Напускам националния отбор. Оставям го в ръцете на младите Джанлуиджи Донарума и Матия Перин.“

А видео с разплакания на интервюто Буфон обиколи света с помощта на социалните медии.

Кадрите бяха споделени и от неговият колега Икер Касияс.

„Не искам да те виждам така! – написа вратарят на „Порто“. - Искам да те виждам такъв, какъвто си за мен и всички останали – ЛЕГЕНДА. Горд съм, че те познавам и че съм се изправял срещу теб толкова пъти. Ти все още трябва да ни носиш наслада, приятел.“

Заедно с вратаря от съблекалнята на „адзурите“ си тръгват още 3 знакови фигури – Даниеле Де Роси, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини. Триото последва своя капитан и също се отказа от националния отбор след отпадането от Швеция.

“Това е мрачен момент за целия италиански футбол и най-вече за нас, които бяхме част от тази ера – сподели Де Роси, легендата на „Рома“. - Ще дойде време за по-задълбочени оценки, но сега мога да кажа само нещо, което сигурно звучи банално, но е вярно: Да започнем отначало, както сме го правили неведнъж, и да разчитаме на духа на младите. Имаме талантливи футболисти и аз вярвам в тях”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят