Сервисът предаде Григор в Пекин

Григор Димитров отпадна от турнираАТП 500“ в Пекин след изненадваща загуба с 4:6, 6:2, 4:6 от Душан Лайович. Сърбинът, който е 55-и в ранглистата, се добра до основната схема през квалификациите, но това не му попречи да стигне до третия кръг като изхвърли поставения под ?2 българин.

Още първият гейм показа какво може да се очаква от Григор в този мачредуване на убедителни разигравания и ужасяваща слабост от сервис. След две поредни точки той допусна Лайович да обърне и да стигне до пробив, който реши сета. Димитров отговори с убедителна втора част, а в третата навакса пасив от 1:3, но нова порция подаръци от ракетата му осигури победата на сърбина. Особенощедърбе 8-ият в света от сервисдопусна цели 9 двойни грешки, някои от тях в решаващи моменти.

Много съм щастлив от победата, тя е една от най-големите в кариерата мипризна Лайович. - Мачът беше много равностоен. В първия сет ни беше трудно, защото по средата на корта имаше сянка. Мисля, че се приспособих по-добре от него към условията. В третия сет бях по-агресивен и това ми донесе победата. Вече имам самочувствие, че мога да се конкурирам с най-добрите.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт