Слави Трифонов на протест пред парламента (обзор)

Слави Трифонов обяви, че дава на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията от референдума.

"Ако за две седмици депутатите не започнат работа по референдума, в началото на третата седмица аз ще отида пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права", закани се шоуменът в отворено писмо до медиите.

Ако това се случи, Трифонов  поставя нов ултиматум пред бъдещите депутати, като обявява, че ако до два месеца не приемат нужните закони, той пак ще излезе на протест пред парламента.

„Това ще направя сам. Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам. Но знам, че „Съединението прави силата.“ За мен обратното броене вече започна“, пише още в отвореното писмо.

Трифонов се аргументира, че два месеца е достатъчно време да се прецизират и приемат конкретните законодателни решения.

Резултатите от  допитването, иницирано от „Шоуто на Слави“ относно въвеждането на мажоритарна система и задължително гласуване на избори и референдуми, както и за намаляването на партийната субсидия, не са задължителни за парламента, тъй като не достигнаха близо 12 000 гласа.

В края на 43-тото народно събрание юристи коментираха, че нито един следващ парламент не е задължен да се занимава със законопроекти, останали от предишния, както и с решения от допитвания, проведени през неговия мандат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика