Сняг, дъжд и слънце се редуват цяла седмица

Още във вторник валежите навсякъде спират, в сряда температурите ще достигнат 12 градуса

Седмицата ще започне със студено време и снеговалежи, които в по-голямата част от страната ще бъдат слаби, повече ще вали само на места в Западна България, където ще се образува снежна покривка с дебелина до 10-15 см.

“В понеделник максималните температури ще са от -3 до 3 градуса. Във вторник още сутринта валежите навсякъде ще спрат, през деня облаците ще се разкъсат и слънцето навсякъде ще се показва. Ще настъпи затопляне, като максималните температури ще са -1,-2 градуса във Видинско, до 7-8 в крайните южни части на страната”, заяви пред “Труд” синоптикът от ТВ-МЕТ Симеон Матев.

В нощта срещу сряда ще вали дъжд и сняг и ще се образува поледица, главно в Дунавската ранина.

През деня в сряда облаците ще намалеят, ще има слънчеви часове, а южен вятър ще повишава температурите и в Източна България те ще достигнат 10-12 градуса. Топло ще е за кратко, още вечерта от северозапад под влияние на нов студен фронт ще завали дъжд и на места ще премине в сняг. В Северозападна България и по планините ще се натрупват нови 5-10 см. Още в четвъртък сутринта валежите навсякъде ще спрат, облаците ще намалеят. Ще е много ветровито, в Западна България и по Черноморието поривите ще достигат поне 60-70 км/ч.

В петък ще е слънчево, вятърът ще отслабне и максималните температури ще са между 4 и 9 градуса.

Събота и неделя ще духа южен вятър, температурите на места ще са над 10 градуса, ще има и кратки превалявания, на повечето места от дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето