Спешната помощ се подобрява с 400 линейки и 37 филиала

Най-големият ни бенефициент по ОП „Региони в растеж” е Министерството на здравеопазването, което кандидатства на 12-ти май. Ще се работи в посока подобряване на спешната помощ с 37 филиала, които ще бъдат открити и реновирани, 24 болнични заведения и 400 линейки. Това е голям проект, който ще бъде управляван от Брюксел и е на стойност 163 млн. лева, съобщи в Слънчев бряг министър Николай Нанков.

В курорта той откри заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Стартира и кампания „Моят град е моята крепост”, която е образователно – патриотична и е насочена към децата, каза още министърът. Целта е те да се гордеят с родните си места – че в техните градове се случват позитивни неща. Кампанията стартира в Кюстендил и Шумен, следват Стара Загора и Габрово.

На 18-ти юни ще бъде пуснат обходния път край Ахелой, водещ към курорта Слънчев бряг. Тава става с 4 месеца предсрочно за да могат да се облекчат шофьорите, пътуващи през сезона към нашето море.

До края на месец май трябва да приключи ремонтът на АМ „Тракия“ в платното за Бургас. Става дума за 22 км в района на Чирпан.

„Пътят е много лош. Тази част е строена през 95-96 година. Там се работи по нова технология и ще се положат общо 12 см асфлат, обясни министърът и добави, че асфалтът ще издържа на по-голямо натоварване и на над 50 градуса температура.

До края на юни трябва да е готова и отсечката към София в същия участък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България